Svensk Förening för Klinisk Nutrition
Böcker inom klinisk nutrition
• Cederholm T, Rothenberg E (red.)
Mat och hälsa: en klinisk handbok
Studentlitteratur, Lund 2015 (1:a upplagan, 248 sidor)
• Ellegård L
Studentlitteratur, Lund 2015 (1:a upplagan, 160 sidor)
• Ross AC, Caballero B, Cousins RJ, Tucker KL, Ziegler TR.
Modern nutrition in health and disease (Shils)
Lippinkott Williams & Wilkins 2014 (11:e upplagan; 114 kapitel)
• Abrahamsson L, Andersson A, Nilsson G (red)
Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition
Liber 2013 (6:e upplagan, 480 sidor)
• Sobotka L (ed)
ESPEN Blue Book - Basics in Clinical Nutrition
4:e upplagan 2011 (756 sidor)
• Gibson R
Principles of nutritional assessment
Oxford University Press 2005 (2:a upplagan, ≈ 700 sidor)